2008-09-04

Korallen

Eftersom Korallen ligger i samma hus som Hörselkliniken (på Rosenlunds sjukhus) så passade vi på att göra ett första drop-in-besök där. Vilket ställe!!! WOW, WOW, WOW... leklådor i all ära men det här var något i hästväg. På Korallen vill jag hänga ofta - och jag skulle så gärna vilja visa det för Evalill. Hon skulle bli så himla impad... hoppas att jag kanske får det ändå...

Om Korallen
Korallen är ett händelserike för barn med omfattande funktionshinder i åldrarna 1-10 år. Korallen erbjuder en spännande och lustfylld miljö där närhet, kommunikation och samspel står i centrum. Här kan barnen och deras medföljare få varierande sinnesupplevelser. Barnen ges möjlighet att utveckla sin självkänsla, kommunicera och samspela.

Musikrummet
I musikrummet kan man spela själv på både synt och trummor. I vattensängen finns högtalare som förvandlar musik till vibrationer som känns i hela kroppen.
Vita rummet
Det vita rummet har vattenfyllda bubbelrör som lyser i alla de färger, en discokula som sakta snurrar runt och glimrande fiberoptik.
Känselrummet
I känselrummet finns inbjudande bollbad med tusentals bollar, röda, gröna, gula och blå. I lilla kojan kan man sitta eller ligga och med hjälp av en touch-kontakt tända eller släcka den långa ljusormen.
Cirkusrummet
Cirkusrummet bjuder på hisnande upplevelser. Här kan man åka runt, runt i karusellen. På den stora luftkudden i mitten av rummet kan man bli studsad upp och ner eller stilla vaggad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Freja.
Jag tycker det låter himla kul m den där långa ljusormen. Kanske ungefär samma som Årstabron på kvällen. Den är upplyst med en ljusslinga så det ser ut som en ljusorm den med.
Puss och kram/Moster malin

Anonym sa...

Ja det e ett kanonställe eller hur? Underbart trevliga männsikor som arbetar där. Var Britt-Marie där? Vilket rum gillade du bäst? Musikrummet där man kan ligga o känna musiken i madrassen måste du ha gillat. Du får försöka få med dig Eva-Lill på ett besök där det skulle hon gilla. Syns imorgon!