2009-12-04

Vi sänker och vi höjer

I ett försök att få mig att skrika mindre sänkte vi min epilepsimedicin Lamictal i slutet av oktober. Det blev en viss förbättring men det har ändå varit fortsatt mycket smärta och skrik. Hur göra då? Kan medicinsänkningen ha haft en effekt eller var det en slump att det blev lite bättre? Helt omöjligt att veta.

Skrik och smärta beror ofta på trubbel med mage och tarm. I och med att jag inte rör mig blir denna problematik högst påtaglig för mig. I ett försök att få mig att må bättre så skrev min doktor ut ett antibiotika som jag skulle äta i väldigt låg dos 4 gånger om dagen. Antibiotika har nämligen ofta en effekt på tarmen. Jag åt detta i 2 veckor men vi kunde inte märka någon skillnad. Som sanna medicinmotståndare så valde vi att ta bort denna extra medicin och vi provar nu dessutom att sänka min EP-medicin ytterligare ett snäpp. Tarmmedicinen Movicol höjer vi en liten aning.

Peppar, peppar ta i trä. Vi vågar egentligen inte uttala oss om saken men vi tycker faktiskt att det känns något bättre. Jag har t.o.m. sovit ca 30 minuter på dagis flera dagar i rad!!! Det kan tyckas lite men det är så mycket bättre än inget alls. Om jag bara kunde sova ordentligt på dagen så kanske jag skulle få lite ordning på min dygnsrytm. Som det är nu tar jag natt redan på efetrmiddagen och sover gott fram tills efter midnatt. Från 3-tiden på natten är jag i princip vaken tills jag somnar totalt utmattad när jag kommer hem efter dagis. Helt knasigt! Inte bra alls.

3 kommentarer:

dessi sa...

Lilla vännen,
tokigt med alla mediciner som verkar kors och tvärs i din lilla kropp. skönt att du kan sova så bra en del av dagen - men vilken ork du måste ha som klarar att vara vaken å länge, det gör man ju knappt själv..

Men du, Korallen - vilket ställe, verkar ju helt helt tooppen!

Hoppas att ni alla får en bra helg. Stor kram!

Karro sa...

Jag tror i alla fall att mamma och pappa känner av bäst hur du mår. De skall lita på sin magkänsla.

Movicol läste jag, det har man ju prövat... Hoppas det hjälper Freja bättre än gamla-Karro... ;-)

Kram på er!

Farfar sa...

Tänk vad det vore skönt med fler som Dr Petrini. Hoppas hon kan ta ett grepp och samlar ihop det som finns av sakkunskap, så att ni kunde diskutera helheten och inte bara mindre enskilda detaljer. Bra med specialister men Freja är ju en hel liten människa. Puss från farfar