2008-08-26

Utflykt till Östergarns holme

Idag åkte vi med mormor och morfars lilla, lilla båt till Östergarns holme. Det var mormor, morfar, mamma, pappa, Evalill och jag. Vi hade med oss härlig picknick - najs. Vädret var med oss så till vida att det inte blev storm och regn, men det var kanske inte världens roligaste. På morgonen medan vi packade bilen var det strålande sol och inte ett moln, men solen drog sig tillbaka och molnen hopade sig lagom tills att vi entrat båten. Typiskt! Men, men, vi beslutade oss för att åka i alla fall och solen tittade fram lite då och då under dagen - så lite sol fick vi. Pappa vågade sig till och med på ett bad. Han är modig han min pappa.
:-)

Trots vår lilla, lilla båt så gick vi på grund precis innan ilandstigning. Det gick dock bra som tur var. Mormor tog årorna och rodde oss in till land. Pust... det var lite nervöst en stund.


Efter lunchen tog jag och Evalill oss en tupplur medan de övriga gick på promenad. Skönt att få lite lugn och ro under parasollet...


Grottor, stenstränder och klippor - det är väldigt fint ute på "Holmen". Påminner lite om Grekland... det är såååå vackert!


När vi skulle ut med båten mellan reven igen så var det lite svårare... det hade blåst upp och det var svårare att se. Bump sa det... vi gick på grund igen och vågorna slog mot båten. Lite läskigt tyckte mamma (och alla vi andra... fast vi vill helst inte erkänna). I med årorna igen och ro. Knak-e-li-brak sa det och strax därefter knäcktes ena åran itu. Aj, aj, aj... hur ska detta gå. Med 1 1/2 åra lyckades mormor och morfar att peta oss ut på djupare vatten så att motorn kunde börja jobba. Usch och fy - tänk så illa det kunde ha gått. Vi tog oss i alla fall iland i Herrvik - hela, torra och rena. Mamma tyckte faktiskt att hela båten knakade oroväckande mycket... lite som åran lät innan den knäcktes itu så nästa gång vill vi nog åka i en annan båt.

Den lyckade ilandstigningen firade vi med välling, kaffe och apelsinkrokant på Sysne udd. Där passade vi på att köpa fin flundra i fiskbutiken också. Häääärligt! Den ska vi festa på imorgon.


Efter dagens äventyr är jag VÄLDIGT uppe i varv. Har bara sovit en halvtimma på hela dagen. Nu måste nog mamma och pappa hjälpas åt för att få mig att coola ner lite. Godnatt (förhoppningsvis)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket äventyr ni råkade ut för. Men slutet gott, hoppas du sover gott i natt. Krama Eva-Lill o övriga från mig.

Anonym sa...

Vilken cool tjej i solglasögon och kul att se att herr Lassgård tar sig ett dopp också ibland allt jobb.