2011-02-06

Lissabon!

Nu är det bestämt, bokat och betalt. Mamma och pappa ska åka bort på tu man hand - för första gången på tre och ett halvt år. Tidigt, tidigt på onsdag morgon flyger mamma och pappa till Lissabon där de ska njuta av 3 dagar och 3 nätter med minsta möjliga packning. Jag slipper åka med - hurra! Jag brukar trivas bäst i hemmets lugna vrå där allt är sig likt. Mormor och morfar kommer upp från Gotland och ska bo tillsammans med mig hemma hos oss. Farmor och farfar kommer att backa upp också.

Tanken har funnits länge men tajmingen är väldigt svår att få till. Allt måste klaffa. Jag måste vara frisk och alla runt omkring måste vara beredda. Att planera långt i förväg kanske skulle gå men det är väldigt svårt. Oftast inträffar något i sista stund. Nu är jag frisk. Nu mår jag bra. Mormor, morfar, farmor och farfar har tid att hjälpa till och mina nya assistenter är alla lojala, engagerade, erfarna och pålitliga. Utan alla dessa fina människor runt omkring skulle det aldrig gå.

Nu skrivs det långa listor på både stort och smått. Alla måste veta vem som ska göra vad och vad som ska göras när. Assistenter måste förberedas. Dagis måste förberedas. Mormor och morfar måste förberedas. Farmor och farfar måste förberedas. Mat, mediciner, slangar, sprutor, knappar, läkarlistor, telefonnummer, tips och trix. Allt måste vara klart som korvspad. Hoppas verkligen att mamma och pappa kan slappna av och njuta. Troligen är det den absolut svåraste nöten att knäcka?!

Imorgon kväll kommer mormor och morfar upp med kvällsbåten. På tisdag blir det genrep...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hurra, ni är verkligen värda en riktig semester. kram gertrud

Jonna sa...

FF Freja! Det är dax o ha lite lattjo lajban utan parents. De behöver respit o andas. Ha det kul med de runt omkring o passa på o busa en massa...

Katarina sa...

Va härligt! Du får mysa med mormor, morfar, farmor och farfar hela helgen, och din mamma och pappa får en välbehövlig semester! Toppen! Kramar till er alla

Paula sa...

Fina Jakob och Elin. Jag hoppas av hela mitt hjärta att ni kommer att kunna slappna av och njuta av era dagar där.

Och jag tror att ni kommer att fixa det. Att ni kommer att få jättefina dagar tillsammans och sen kommer ni hem till lilla Frejagumman med ny energi!

Det finns inga som är så värda det som ni!

Kramar till er alla tre.

Dessi sa...

Åh vad härligt, blirf så glad för er skull. härligt med så bra familj som hjälper till att ta hand om Freja så ni kommer iväg på en väldigt välförtjänt resa! Hoppas att ni får riktigt härliga dagar och skämmer bort varann ordentligt.

Säg till om det finns något mannan hjälpa till med!

Underbara kort på Viveca och Freja! har visat dem för mickes mamma som hälsar så gott.

Kram från oss alla, middagen tar vi längre fram i vår.

Lisa sa...

Hej underbara gänget!
Försök nu njuta av semestern och av varandra!
Freja mår bra när ni mår bra.
Kärlek till er alla tre!

Zoey sa...

Åååååh vad härligt för er... Hadetså bra och mys ordentligt!
Kram!

Anonym sa...

Härligt! Njut i massor och Freja kommer att ha det sååå bra med mormor och morfar, farmor och farfar, assistenter.

Kommer säkert vara svårt för er att koppla av, ni är ju så vana med att "ha koll" och finnas där för Freja precis hela tiden, men ni skall se att det kommer gå galant.

Kram Hanna Helsing

Maria sa...

Så härligt för dig Freja att mysa med mormor och morfar själv. Hoppas att din mamma och pappa får det lika mysigt i Lissabon.

/Maria