2011-11-02

Tack alla för ert stöd

Många saker har under åren engagerat Frejas läsare men vår berättelse om dagiset är nog den som skapat mest engagemang och heta känslor. Aldrig tidigare har vi fått så många arga och upprörda samtal, sms, och kommentarer från sjukvård, omsorg, habilitering, familj, vänner och kollegor.

Rektorn ringde lyckligtvis tillbaka till pappa igår med en ny annorlunda inställning. Det verkar nu som om vi skall försöka hitta en lösning. Vi ska börja med ett möte för att reda ut varför det som har hänt har hänt och hur vi kan göra framtiden bättre. Dessvärre kan mötet bli först nästa vecka när lovet är slut. Tills dess måste jag stanna hemma från dagis.

Pappa har också pratat med en av mina läkare som har lovat att komma till dagiset för att prata om min sjukdom och diskutera de eventuella farhågor som personalen har.

Vi är glada för beskedet att det förhoppningsvis kommer att lösa sig. Det tråkiga är givetvis att vi inte känner oss så välkomna längre. Tryggheten och glädjen som fanns för 2 dygn sedan har försvunnit. Vi får hoppas att vi gemensamt kan hitta en väg tillbaka.Nedan kan ni ta del av några av kommentarerna som vi fått:


”Vidrigt att höra Elin, tänker på Er! Kramar”


”Låter fruktansvärt! Hur kan personalen och ledningen inte ens föra dialog med er? Obegripligt.”


Usch vad tråkigt!! Hoppas de ändrar sig!!


Vilka dårar. Utan dialog och utan förvarning. Hur ligger det till med människan?
 

Helt obegripligt och fruktansvärt!!! Hur fan rent ut sagt kan man göra så...utan någon form av förvarning dessutom, inte för att det skulle göra saken bättre...men ändå. Tror inte att får gå till så, finns det inget man kan göra? Man ska orka strida också...och ibland orkar man inte det! Kramar till er


Styrkekramar till er!
 

Väldigt upprörande att läsa, hoppas att ni finner en lösning. Styrkekramar till er!
 

Det är sorgligt och vidrigt att diskriminera Freja på det sättet. Har du ringt in till Media?
 

Nä detta är ju helt befängt! Jag blir så arg! Massor av kramar till er!
 

Fy fan vad lågt, hon och ni om någon behöver ju dagis! Ring media och disskrimineringsnämnden!
 

Värsta jag hört Elin!!!
 

Upprörande! Galaxen är ju till för barn med speciella behov! Även om Alvedon torde vara varje barns rättighet. Intressant ur vår aspekt också då vår son lapar en del Alvedon han med. Vi får snacka mer om detta på fredag! Men fina ni, kämpa på och ta detta till en instans högre - kommunen.
 

Elin, jag utgår ifrån att du snarast kontaktar media kring detta. Tyvärr är det den enda framkomliga vägen idag....kram J

"Vaffan!"

Fy fan, jag tänker på dig.


Helt vansinnigt!
 

Man ska inte svära, och jag försöker låta bli, men jag blir så djävla upprörd när jag läser sånt här! Jag håller med J. Media.
 

Dax att uppvakta våra politiker. Vad är det här för dumheter? Vad kan jag göra?
 

Fy fan. Håller med J., media- om ni orkar. Precis som ni inte har nog med allt annat jobbigt till freja. Blir så jäkla arg på galaxen och de som står bakom detta beslut. Jag anordnar mer än gärna en demonstartion utanför kommunen.
 

Vad skulle hända om ni inte kämpade på mot alla orättvisor? Håller med D., som om ni inte har det jobbigt nog... kram
 

Fruktansvärt! Hur tänker dom? Stor kram till er
 

Ring uppdrag granskning! Det är inte humant att ni skall ha det på detta sätt! Kramar
 

Detta är verkligen inte okej! Vad är det som händer med världen. Sänder dig o din familj styrka o energi för att kämpa vidare. Bamsekramar ET
 

Vad händer, men jisses vad sjukt Elin!! På dem, brutalt!
 

Jag är förvånad, förstummad men mest förbannad! VEM är Galaxen till för om inte för Freja? och för Er? Ett djupt andetag (gooosefraabba) och kämpa vidare! som om ni inte gjorde annat!? Du vet själv, du ställer frågan och kan svaret, därmed vet du också vad som ska göras. Kram till er alla tre♥
 

What the fuck! Blir så jävla arg.. instämmer med resten; media, uppdrag granskning.... Stora många styrkekramar till er alla tre..
 

Skrämmande!!! Hur är det möjligt? All kraft till er!!!
 

Helt sjukt! Media!!

 
Helt otroligt! Hur är det möjligt att behandla ett sjukt barn på det här sättet? Säg till om vi kan göra ngt. Kram till er alla tre!
Elin, blir så jäkla arg när jag läser detta, hur tänker dom! Tycker ni skall vända er till http://www.do.se/sv/Om-DO/Kontakta-oss/.
 

Man blir så arg när man läser detta, hur kan man göra så mot ett barn och familj utan att ni ens förvarna er på något sätt, trodde det var sverige vi levde i . kramar på er
 

Fruktansvärt uselt. Hoppas att Freja får tillbaka platsen snarast. Kram
 

1 kommentar:

Anna sa...

Oj, följer er här på bloggen & känner igen många delar av ert liv, men har tack och lov inte blivit "utslängda" från vårt specialdagis.

Vår Elsa blev svagare förra hösten & då ordnade vår LSS-handläggare från kommunen ett möte med "alla"; förskolan, försäkringskassan, Habiliteringen, kommunen (skolan), specialpedagog, LSS-handläggaren & assistansbolaget. Vi pratade om alla möjligheter; ha assistent med på förskolan som kan ta hand om det medicinska om det skulle vara för mycket, eller om Elsa skulle vara hemma mer (& därmed beviljas fler assistans timmar), om hon inte skulle vara på förskolan alls (& beviljas ännu mer assistans). Det var toppen att vara med alla på ett sånt möte, vi kunde gemensamt bestämma att det som var bäst för Elsa var att dra ner på antalet dagar på förskolan, försäkringskassan beviljade fler timmar på sittande möte, med garantier om fler timmar när förskoletiden behövdes minskas ytterligare.

Håller tummarna för att det går lika bra för er!

//Anna Elsas mamma (www.lillebyhojd.se)