2011-05-03

Essence Vitae


Foto: Karin Skog. Bildkär/Essence Vitae.


Essence Vitae är ett projekt, startat av fotografer, för familjer med små barn där en av familjemedlemmarna drabbats av en livshotande sjukdom. Essence Vitae är ett uttryck skapat just för detta projekt. Vitae betyder ”livet” på latin och essence översätts till ”det som är viktigt”, sammataget: Det viktigaste i livet.

Projektet riktar sig främst till familjer med små barn som där en av familjemedlemmarna drabbats av en livshotande sjukdom. Projkektet tar emot ansökningar löpande, och urvalet görs av redan existerande projektmedlemmar, det vill säga familjer som är i samma situation. När du blir antagen till projektet, kommer en av fotograferna hem till dig och dokumenterar all kärlek som finns i er familj. Efter några veckor får du en CD med alla fina bilder från dagen , helt utan kostnad. Projektet har fotografer spridda över Sverige, med en majoritet i Stockholmsområdet. Eventuella resekostnader för fotografen står de själva för.

På valborgsmässoafton kom Karin hem till oss och fotograferade oss i lugn och ro. Tyvärr var inte den här dagen min bästa dag men jag gjorde så gott jag kunde. Karin är verkligen en jätteduktig fotograf. Vi har ännu bara fått se denna bild men vi väntar ivrigt på att få se resten. Ett varmt tack till Karin, projektet Essence Vitae och dess sponsorer för detta underbara projekt. Bilderna betyder mer för oss än ni någonsin kan förstå. Tack!

6 kommentarer:

Paula sa...

Vilken underbar bild!
KRAM

Paula sa...

Fantastiskt fint och din text framkallade många tårar. Det jag ser i bilden är just KÄRLEK.
Kram

Jonna sa...

Vilket vackert kärleksfullt kort på familjen. Underbart att ni delar med er, så att andra kan få chans till att sizkapa minnen..Kram

mamma till lille e sa...

Jättefin bild!!

Anonym sa...

Så fin bild! Så mycket känslor<3 önskar er en fin sommar! Kram Hanna Helsing

Anonym sa...

Så fin bild! Så mycket känslor<3 önskar er en fin sommar! Kram Hanna Helsing