2010-12-19

Eruptionscystor

Tandläkarbesöket gick bra. Röntgen visade att jag - stora tjejen - har två (!!!) hörntänder på G. Ibland kan det bli trubbel när tänderna ska tränga fram och s.k. eruptionscystor uppstår. Eruptionscystorna sitter i den mjuka vävnaden, de är blåröda och kan blöda mycket. Vi hoppas att det ska ordna sig på egen hand men om jag har otur kanske vi måste skära i tandköttet för att hjälpa tänderna att hitta ut. Vi hoppas dock att jag ska slippa det.

Vi är ju alltid rädda för komplikationer (såsom blodförgiftning ellere andra infektioner) som kan få ytterst allvarliga konsekvenser för mig. Om jag får feber så måste kanske antibiotika sättas in.


Tandläkaren tyckte också att jag borde ha en specialisttandläkare på Eastmaninstitutet så det får vi försöka ordna med i veckan. Skönt att vi åkte in och fick klarhet i min ömmande käke.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lilla Freja,
Hoppas de får ordning på din käke så du slipper ha ont. Har suttit och tittat på massor av bilder från din härliga blogg, och du är så söt så det är inte klokt<3.

Hoppas du får en kul jul med massor av spännande klappar, och massor med mys.

Kramar Hanna Helsing

dessi sa...

jobbigt freja, kan förställa mig hur du känner dig! Jag har haft ont i mina visdomständer någongång - och då blir jag riktit ynklig! krya på dig och hoppas att du får en riktigt härlig jul med din fina familj!
kram D

Karro sa...

Hu vad jobbigt för dig Freja!! Hoppas verkligen de lägger sig fort. Tandvärk och infektioner är usch!!!
Stora kramar

Anonym sa...

tandont är det värsta som finns. hoppas det går över snart. säg till mamma och pappa att glass brukar mildra...

kram gertrud