2014-02-25

Sommarassistenter till Gotland sökes

Vi söker en trygg och levnadsglad person som vill jobba som personlig assistent åt en 7-årig flicka under juni, juli och augusti sommaren 2014. Introduktion sker företrädesvis i Stockholm i slutet av maj. 

Vi söker dig som är beredd på att ge ditt fulla engagemang och som vill arbeta heltid.

Du kommer att arbeta i flickans hemmiljö och arbetstiden är företrädesvis dag och kväll men även natt kan förekomma så det är viktigt att du kan hantera att jobba natt ibland.

Flickan har både syn- och hörselnedsättning, grav muskelsvaghet, benskörhet, epilepsi samt sug- och sväljsvårigheter.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att lyfta och hantera muskelsvaga personer samt kunskaper om epilepsi, sondmatning och RIK.

Även körkort och egen bil är meriterande.

Jobbet som assistent är både fysiskt och psykiskt utmanande men samtidigt mycket utvecklande. Du bör vara en trygg vuxen med stor empati och förståelse för vad det innebär att leva med livsbegränsningar. Även om flickans vardag begränsas av många handikapp måste du se de förmågor hon fortfarande besitter. Du måste vara lyhörd för hennes små signaler, analysera och tolka henne korrekt och hitta vägar för kommunikation.

Det är viktigt att du är ödmjuk inför hela familjen, det liv familjen lever och att du lyssnar på familjens samlade erfarenhet. Givetvis får även du dela dina egna erfarenheter, tankar och idéer. Flickan har en underbar lillasyster och två mycket engagerade föräldrar. Du behöver besitta en känsla för det förtroende det innebär att komma tätt inpå en familj och hur det kan kännas för familjen att vara beroende av assistans.

Är du rätt person blir detta en fantastiskt utvecklande och givande relation för oss alla, med många fina stunder mitt i allt det svåra.


Skicka din ansökan till elin@bergner.nu

Inga kommentarer: