2012-12-06

Min älskade Jackson

Under våra resor till Barcelona och dr. Martinez så spenderade vi en hel del tid tillsammans med en alldeles underbar liten familj från Georgia, USA. Travis, Angie och deras fantastiska fighter till son - Jackson. Min bästa kompis! Jackson lider av samma hemska sjukdom som jag. Jackson har inte samma mutationer som jag men en diagnos inom Zellweger.
Jackson och jag i Barcelona. Oktober 2010.
För tre veckor sedan åkte Jackson till sjukhuset för att få intravenös behandling med s.k. pamidronat. Tanken var att denna medicin skulle hjälpa Jackson att stärka skelettet för han har haft så många besvärliga frakturer. Tyvärr så gick det inte som planerat utan Jackson reagerade kraftfullt på medicinen. Han blev febrig och kräktes vilket fick honom att aspirera ner i lungorna och fick därefter lunginflammation. Dessutom fick han samtidigt en urinvägsinfektion som förvärrades till blodförgiftning. Hans kalciumnivåer sjönk och han fick kramper. Efter en ordentlig kamp besegrade han sina infektioner och var äntligen på bättringsvägen. 
Men så i förrgår fick han en allvarlig "brain swelling" vilket fick honom att sluta andas. Jackson ligger nu i respirator och hjärnskadorna som han har fått är mycket allvarliga och irreversibla. När tiden är mogen kommer Travis och Angie att låta honom gå vidare och slippa allt lidande. Han har kämpat i många år - nu är det dags för honom att få lugn och ro. 
Det är med mycket stor sorg som vi idag tar del av detta besked. Vi är så oerhört tacksamma för alla de fina stunder vi har fått tillsammans och för att vi fick lära känna Jackson och hans underbara familj. Ni betyder mycket för oss, ni har varit så fina förebilder. En verklig inspirationskälla! Vi har under alla år varit djupt imponerande av er "spirit". Ert sätt att hantera allt det svåra, kämpa vidare och samtidigt försöka leva så vanligt som det går. Ni har verkligen givit Jackson det allra allra bästa. Av allt! Och så mycket kärlek. Finare föräldrar kunde Jackson inte ha fått.

Våra tankar finns hos er oavbrutet.

Jackson, Angie och jag i dr. Martinez väntrum. November 2010.

4 kommentarer:

Tove sa...

Vad sorgligt! Vilken tung verklighet för familjen!
Och jag förstår att ni är otroligt ledsna!
Tänker på er och Jacksons familj!
Stor kram

Anonym sa...

Älskade lilla Jackson.

Det gör så ont att läsa. Mina tankar går till Jackson o hans familj, och till er.

Vad fint att ni har varandra, och kunnat ge varandra stöd och styrka genom åren. Förstår att det är ovärderligt och något som ni alltid kommer ha kvar.

Kärleken bär vi alltid med oss.

Kärlek till dig Jackson.

Kram Paula

signe sa...

Fina lilla Jackson. Alla tankar och varma kramar till Jackson och hans familj.
<3

Anonym sa...

Det gör ont i hjärtat att höra :-( Kram från Camilla i Uppsala