2012-11-27

Ny vagn på G


Min gamla trotjänare börjar bli liten. Jag har under alla år haft kvar min mountain buggy men nu börjar den den bli för liten. Efter mycket om och men så har vi nu en ny vagn på G. Vagnar liksom denna är inget som erbjuds i Sverige tyvärr. Hjälpmedelscentralen har absolut vagnar att erbjuda men dessvärre väldigt opraktiska och otympliga sådana. Den smidigaste vagnen som Sodexo kunde erbjuda kunde endast fällas ihop genom att avlägsna samtliga 4 hjul och sedan demontera två skruvar och "jacka ur" stålrören på båda sidor. Helt galet. Hur kan någon göra upphandling på en sådan produkt? Vilken barnfamilj skulle köpa en vagn som inte kan fällas ihop utan att skruva sönder? Svaret är enkelt. Därför förstår jag inte varför detta förväntas av en handikappfamilj.

Hur som helst... mamma botaniserade Internet och hittade denna vagn. Dessvärre finns den på andra sidan Atlanten. Tack vare Therese (en av mammas kollegor vars svärfar arbetar inom hjälpmedelsbranschen) så har vi nu kunnat beställa hem vagnen till Sverige via en återförsäljare i Sverige med hjälp av en återförsäljare i Danmark. Hjälpmedelscentralen tillåter nämligen inte att den köps in privat. Det finns möjlighet av att göra s.k. Fritt val men det är inte särskilt enkelt för den som så önskar. Vagnen måste nämligen betalas med hjälp en en papperslapp, en s.k. rekvisition, och detta ställer givetvis saker och ting på ända. Därtill ställs en hel del krav på det företag som skall ta emot papperslappen. Naturligtvis ska det vara besvärligt att tänka utanför boxen. Det enklaste vore såklart att rätta in sig i ledet.

Nåväl - nu är vagnen snart här. Och gissa vad?! Hjälpmedelscentralen tycker att det verkar vara en bra vagn och vill nu själva titta på den för att eventuellt kunna erbjuda till andra familjer. Toppen tycker vi! Men mycket märkligt att de inte kunde ha hjälpt oss istället för tvärtom.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jösses vad ni får kämpa för att allt ska funka mitt i allt jobbigt.. Har förstått Freja att du har två riktiga fighters till päron och det är tur det! Beundrar ER och alla andra kämpar, keep going =O)!! Mvh/Veronica

Anna sa...

Den ser toppen ut, har du lust att skicka info om den för vår skull?

elsa.aslund [at] telia.com , tänkte köra en fjäsk med HMC här i Västra Götaland...

Anna sa...

Den ser toppen ut, har du lust att skicka info om den för vår skull?

elsa.aslund [at] telia.com , tänkte köra en fjäsk med HMC här i Västra Götaland...