2016-02-13

Influensa A

Just nu härjar influensa A här hemma hos oss. Mamma är sjuk men vi andra verkar ännu sålänge stabila. Jag hoppas bara att jag står pall om jag blir sjuk. 

Mamma har idag, efter ca 29 timmars doktorsjagande och typ 100 samtal senare (där ingen vet någonting, ingen kan hjälpa till och ingen ringer upp som utlovat), äntligen lyckats få tag i ett recept på förebyggande influensapreparat, Tamiflu, till mig. 

Nu sitter vi här, i alla fall till en början, nöjda och glada över att vi kommit över förebyggande antiviralt preparat. Problemet vi stöter på då är att det tar 2,5 dygn för Apoteket att skramla fram det förebyggande preparatet. Fel medicin att ha så lång ledtid på. 

Tack till jourhavande läkare på Lilla Erstagården och fantastiska Eva-marie  som vi lärde känna på Kristallen för 8,5 år sedan.  Vilken tur att det var du som lyfte luren på Lilla Erstagården igår kväll. Tryggheten mamma kände i den stunden är svår att beskriva. Utan dig hade hon troligtvis fortfarande ringt runt. Runt, runt, runt. Tack! 

Tummen ner för Neuropediatriska mottagningen på ALB och Apoteket.

Inga kommentarer: