2015-04-02

Akuten och lungtrubbel

Med feber och rossel kom jag in till akuten på ALB i morse. Underbara dr. Anne hade hjälpt oss per telefon med en lungröntgen innan vi åkte så vi kunde gå direkt upp. 

Efter att röntgen var gjord åkte vi ner till akuten och blev stående väntandes i väntrummet. Något som kändes som evig väntan. Efter en stund passerade en sköterska som direkt stannade upp och undrade hur det var fatt. Hon såg - utan att behöva fråga så mycket - att jag behövde mycket hjälp. Jag blev headhuntad på akuten kan man väl nästan säga. 
Väl inne på rummet med denna fantastiska sköterska så tog hon saturationen vilken var under all kritik. Endast 84%. Trots flödande syrgas så gick saturationen trögt. Jag försökte sedan hosta vilket inte alls gick bra. Jag liksom brölade högt utan att lyckas hosta. Det såg ut att göra väldigt ont. 

Då tog sköterskan beslut om att skjutsa in mig på akutrummet och vips så var ytterligare 10 personer på plats i rummet. Läkare, sköterskor, narkospersonal - hela styrkan. Prover tog. Infarter sattes. Ännu mera syrgas. Urinprov. Dropp på. Antibiotika intravenöst. CRP 109. Doktorn visste precis vilka vi var för dr. Anne hade ringt tidigare och berättat om mig och att jag var på väg in. 


Nu har jag fått ett rum på akuten och väntar på eget rum på avdelning. Troligen Q80. Jag blir förstås inlagd. Vilken tur att allt har gått så bra. Vilket supermottagande på ALB idag. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt att.ni blev så fint omhändertagna! �� Lycka till nu! Kram Moa