2014-04-08

Pseudomonas

Tre tuffa kvällar i rad har det varit. Jag har verkligen mått dåligt. Alla kvällarna har jag fått Diazepam 10 mg för att lindra kramperna och få mig att slappna av. Alla kvällarna har Diazepamet gett fint resultat och jag har snabbt blivit mjuk och fin i kroppen. Jag har sedan somnat och sovit hela nätterna igenom. Hade jag inte fått Diazepam hade jag troligen varit vaken hela nätterna. Jag är sån ibland. Hemskt! 

Idag var jag hos dr. Anne för en liten check eftersom jag fortfarande inte mår bra. Rödflammig i ansiktet, stel, frånvarande och med speciell andning som är kort och fokuserad på något märkligt vis. Allt såg fint ut förutom pulsen som ligger runt 130. Varför så hög? Ja, det kan ingen svara på förstås. 

Hela odlingssvaret med resistensbestämning kommer först imorgon så då får vi veta om Ciproxin är rätt eller fel antibiotika. Tills dess fortsätter vi som vanligt och vad gäller Diazepam så är det fritt att köra vidare med varje kväll om det så behövs. Känns skönt att veta för oss som är otroligt restriktiva och rädda för allehanda droger. 

Vid samtal med dr. Helgi på neuromottagningen ikväll fick vi veta att bakterien som bråkar med mig heter Pseudomonas. En fuling!

Inga kommentarer: