2012-09-21

Bästa bästa Maggie

Igår lämnade vi in ett nytt urinprov hos Uroterapeuterna på Q82. Känslan säger nämligen att en ny urinvägsinfektion är på G och stickan visade lila. När ingen doktor ringt under dagen idag så tog mamma tag i det vid fem i fyra.

Märkligt nog så har inget svar kommit och efter ett långt korsförhör från mammas sida så visar det sig att ingen odling har skickats. Detta trots att stickan från Kemlab visar 2+ på leukocyter. Konstigt! Och ingen tycks förstå varför.

Vi kan självklart förstå att misstag händer inom sjukhusets värld. Men jag är verkligen med om alldeles för många misstag- om och om igen. Tur att jag har sådana stridisar till föräldrar. Hur som helst så ringer mamma upp min ansvariga uro-doktor och berättar vad som hänt och undrar hur vi ska göra nu.

Nåväl... Dr. Maggie kan knappt tro att det vi berättar stämmer och hon skäms verkligen över vad som har hänt. Det är såklart inte hennes fel men hon skäms å sin avdelnings vägnar. Sånt här får bara inte lov att hända. Och framförallt inte hos Uroterapeuterna på Q82.

Vi har ingen större lust att åka en vända till akuten så här på fredag kväll för att lämna nytt urinprov. Därför ställer vi frågan om möjligen SABH (sjukhusansluten avancerad barnsjukvård i hemmet) kan komma förbi och plocka upp ett urinprov? Eftersom det är sjukhuset, och inte vi, som har sjabblat. Tyvärr inte får vi veta. Undrar vem som får hjälp av SABH? Inte är det patienter som jag i alla fall.

Som plåster på såren så kommer underbara doktor Maggie hem till oss - en fredag kväll kl. 20.00 - och hämtar ett nytt urinprov från Freja som vi hoppas ska kunna odlas under helgen. Vilken service! Vilken doktor! Sådana växer verkligen inte på träd. Tusen tack för att du gjorde vad du kunde för att ställa allt tillrätta. Otroligt fint gjort!

2 kommentarer:

JPEMARSHALL sa...

Thoughts and prayers! What a blessing that you have a great doctor on Freja's team. Love and hugs from your friends in America.

Pamela and Ethan Marshall

Dessi sa...

Heja Maggie, vi gillar dig ! Fler som dig borde finnas inom sjukvården, freja du är ju värd det bästa! Du har världens bästa föräldrar, kram till er allaoch krya på!