2011-08-15

Trimetoprim

I tordags ringde doktorn från Visby lasarett. Hon berättade att hon kontaktat en urolog på ALB (Astrid Lindgrens Barnsjukhus) som vi ska få träffa när vi är tillbaka i Stockholm. En urolog är expert på urinorgan. Urologen skall titta närmare på min urinblåsa och undersöka min urintömning mera noggrannt. Doktorn har redan skickat en remiss så förhoppningsvis blir vi kallade i slutet av augusti eller början av september. Tills vidare tycker urologen att jag skall stå på en liten daglig dos av antibiotika för att förebygga nya urinvägsinfektioner. Detta femte antibiotika heter Trimetoprim och verkar effektivt på många olika bakterier.



Ännu en doktor. Ännu en specialist. Det är bra men det börjar bli många olika nu. Sedan tidigare har jag kontakt med neurolog, gastrolog, ögonläkare, öronläkare, CI-läkare, leverdoktor, nefrolog, endokrinolog, blodläkare, genetiker. Lägg därtill alla läkarkontakter som alltid är olika och nya vid varje ny sjukhuskontakt samt diverse kirurger och narkosläkare som jag mött genom årens lopp. Vi lägger urolog till listan och ser fram emot detta möte. Förhoppningsvis kan urologen hjälpa mamma och pappa med att lura ut vad som stör mig så att jag kan må bättre.

4 kommentarer:

Skalmans mamma sa...

Jobbigt att det är problem med urinvägarna :-(. Jag är född med ryggmärgsbråck och då har man ofta sådana problem så jag känner igen både apparater och medicinerna på dina bilder. Trimetoprim åt jag i förebyggande syfte hela mitt första år. Hoppas att det hjälper dig lika bra som det hjälpte mig!
Kram från Emil

Anonym sa...

ta chansen freja, varje gång du träffar en läkare, lär dig något av denna så sätter du en läkarexamen lätt som en plätt. skämt å sido, hoppas den nya experten kan hjälpa dig att bli bättre. det är du värd! kram gertrud

Dessi sa...

Hej Freja, vår lilla William äter samma medicin efter sin inf i somras. Ska till läkare imorgon och då får vi se vad som händer. Tänker på dig vännen, stor kram!

Anonym sa...

Styrka till er som får gå igenom så oändligt mycket!

Er lilla Freja ser underbar ut och jag skulle gärna sitta med henne i famnen med Ljugarns höstbris i håret i flera timmar. Det skulle vara en gåva för mig, att ha detta lilla underverk som står ut med så mycket i sitt liv, i min famn.

Ett ordspråk som jag väljer att använda mig ofta av själv i livet är:
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift! That's why it's called "present".

Varma tankar från Monica