2012-09-30

Hemma och pigg

Det blev varken plexusblockad eller operation idag. Ortopeden valde att känna på min arm under lätt narkos och konstaterade att den är helt instabil och därmed ej möjlig att få att stanna kvar i sitt rätta läge utan större ingrepp. Operationen avbröts och imorgon bitti skall mamma och pappa åka in till sjukhuset för att diskutera möjliga alternativ. Jag slipper åka med - hurra! Jag tänker spendera dagen med mina polare på dagiset istället.

På jakt efter nerver

Operationssalen

Nålen på plats

För säkerhets skull vill narkosen ha en nål satt. Vi valde att sätta den på foten och det gick verkligen superbra. Jag kände det knappt. Helt lugn. Inte ett ljud. Kanske hade Emlasalvan effekt för en gång skull. Otroligt skönt! Snart rullar jag ner till operationssalen.

Tick-tack tick-tack

Självklart går inget enligt tidtabellen på sjukhuset. Det är extra jobbigt när man behöver vänta på fastande mage. Just nu är det dryga timman försenat. Undrar hur länge vi behöver titta på Nalle Puh idag.

Om plexus­blockad

Det finns ett antal olika metoder för att blockera de stora nerver som leder impulser till och från armen. Dessa kan användas vid kirurgi från axel och ut i handen. Ibland benämns dessa med ett gemensamt namn plexus blockad. De läggs med tunn nål på halsen, runt nyckelbenet eller i armhålan. För att hitta de nerver som skall bedövas använder man ofta ultraljud och eller nervstimulator.

Ultraljud är en metod som kan se in genom huden och visualisera nerverna. Nervstimulatorn skickar en svag ström genom nålen och ger när man kommer i närheten av nerven små ryckningar i armen eller handens muskler.

(http://www.capiostgoran.se/upload/Dokument/anestesi/Regional%20Anestesi%20plexus%20till%20Webben.pdf)

Hibiscrub

Nyduschad och tvättad med Hibiscrub som är bakteriedödande medel. Hoppas jag får åka ner till narkosen snart.

På väg

Nu sitter vi i bilen på väg till ALB, KS. Försöker ladda inför kommande tuffa timmar med plexusblockad och operation av armen.

2012-09-29

Pigluxation igen!

Usch, usch, usch! Tur att vi åkte in. Armen har hoppat ur led igen. Planen verkar vara gips ikväll och sedan blockad och repositionering av armen imorgon bitti. Doktorn föreslog att vi skulle läggas in på 62:an men jag hoppas att få åka hem och komma tillbaka imorgon. Vi väntar på besked nu.

Väntan på akuten

Idag känns min armbåge himla svullen igen. Samma som gick ur led för några veckor sedan. Kan den ha hoppat ur led igen? Hoppas verkligen inte det men för säkerhets skull så har vi åkt till akuten för att undersöka armen. Trist att jag alltid måste gå via akuten... jag har ju liksom så mycket problem hela tiden. Tänk så många timmar vi spenderar i väntetid på sjukhuset per år. Helt galet! Undrat hur väntetiderna kommer att bli efter att Filippa Reinfeldt har sparat sina 650 miljoner kronor. Det lär ju inte finnas något försäkringsbolag som vill ta sig an mig så vi får väl helt enkelt bara vänta vidare.

2012-09-28

Freja- & Junimössorna från DesSign

Tack underbara Dessi för mössorna. Roligt med likadana, vi är så fina i dem.

2012-09-25

Enterobacter cloacae

Doktorn snurrade till det lite igår. Tyvärr var det inte enterokocker (som oftast är känsliga mot Trimetoprim) utan enterobacter cloacae. Enterobacter cloacae är tyvärr en bakterie som är resistent mot många antibiotika och däribland Trimetoprim. Det finns några enstaka som kan tas per oralt men annars är det intravenös behandling som gäller. Vi skall prova en ny behandling några dagar nu. Håll tummarna för att det fungerar.

2012-09-24

Enterokocker

Tur att vi fräste ifrån i fredags när urinodlingen inte var skickad. Vi fick alldeles nyss veta att det växer Enterokocker men vi väntar ännu på resistensbestämning. Förhoppningsvis är de inte resistenta mot den antibiotika, Trimetoprim, som vi satte in redan i fredags. Bra att ha lite medikamenter hemma.

Uroterapeuterna Q82


Idag har jag och pappa varit hos uroterapeuterna på ALB hela dagen. Där kollade dom på hur ofta och hur mycket jag kissar samt hur mycket resturin som står kvar i blåsan efter att jag kissat klart. Många långa timmar men förhoppningsvis kan det leda till något bra. Vi hade också hoppats att vi skulle få svar på urinodlingen men icke. Märkligt att det dröjer så. Snart har det gått tre dygn - en sådan olidlig väntan. Hoppas att det betyder inga eller ofarliga baciller.

2012-09-23

Min fina syster


I min fina pyjamas på mitt fina täcke. Det är verkligen roligt att Juni kan återanvända alla mina fina kläder.

2012-09-21

Bästa bästa Maggie

Igår lämnade vi in ett nytt urinprov hos Uroterapeuterna på Q82. Känslan säger nämligen att en ny urinvägsinfektion är på G och stickan visade lila. När ingen doktor ringt under dagen idag så tog mamma tag i det vid fem i fyra.

Märkligt nog så har inget svar kommit och efter ett långt korsförhör från mammas sida så visar det sig att ingen odling har skickats. Detta trots att stickan från Kemlab visar 2+ på leukocyter. Konstigt! Och ingen tycks förstå varför.

Vi kan självklart förstå att misstag händer inom sjukhusets värld. Men jag är verkligen med om alldeles för många misstag- om och om igen. Tur att jag har sådana stridisar till föräldrar. Hur som helst så ringer mamma upp min ansvariga uro-doktor och berättar vad som hänt och undrar hur vi ska göra nu.

Nåväl... Dr. Maggie kan knappt tro att det vi berättar stämmer och hon skäms verkligen över vad som har hänt. Det är såklart inte hennes fel men hon skäms å sin avdelnings vägnar. Sånt här får bara inte lov att hända. Och framförallt inte hos Uroterapeuterna på Q82.

Vi har ingen större lust att åka en vända till akuten så här på fredag kväll för att lämna nytt urinprov. Därför ställer vi frågan om möjligen SABH (sjukhusansluten avancerad barnsjukvård i hemmet) kan komma förbi och plocka upp ett urinprov? Eftersom det är sjukhuset, och inte vi, som har sjabblat. Tyvärr inte får vi veta. Undrar vem som får hjälp av SABH? Inte är det patienter som jag i alla fall.

Som plåster på såren så kommer underbara doktor Maggie hem till oss - en fredag kväll kl. 20.00 - och hämtar ett nytt urinprov från Freja som vi hoppas ska kunna odlas under helgen. Vilken service! Vilken doktor! Sådana växer verkligen inte på träd. Tusen tack för att du gjorde vad du kunde för att ställa allt tillrätta. Otroligt fint gjort!

2012-09-20

Glädjeverkstan


Allt gick bra men det gjorde lite ont när doktorn drog bort plåstret på armen och stiftet. Som tur var träffade vi clownerna från Glädjeverstan på vägen ut och så fick jag ett klisyermärke med Bamse på. Juni tyckte att det var väldigt lajbans att vara på sjukhuset.

Stiftet på väg ut

Äntligen skall gipset bort


Jag har precis röntgat armen och nu skall jag träffa ortopeden på ALB. Stiftet har börjat åka ur armen så vi får hoppas att allt ser bra ut så att gipset kan tas bort idag.

2012-09-06

Tack bästa Charlotte

Det blev en lång jobbig dag idag så jag får berätta mer om vad som hänt en annan dag.

Men jag vill innan dagens slut ge mina allra varmaste tack till min assistent Charlotte. Och en stjärna i himlen. Det var Charlotte som uppmärksammade mamma och pappa på att något inte stod rätt till med armen. Utan henne kanske inte allt gått så väl som det hittills gjort. Tänk vilken tur jag har som har en så fin kompis som dig.
:)
Godnatt!

UVI


Som om det inte vore nog. Ny urinvägsinfektion. Tredje eller fjärde i sommar. Det börjar bli svårt att hålla räkningen. Tur att vi är på sjukhuset så att vi kan få med oss antibiotika hem.

Armen i gips

Efter

Före

Anestesi


Hoppas allt går snabbt och smärtfritt. Jag lovar att berätta allt om vad som hänt när vi är klara här.

Mot sjukhuset

Planen spikad

Klockan halvelva (!) ringde ortopeden. Äntligen! Vi som väntat på samtal sedan klockan åtta. Planen igår var nämligen att köra vid elvatiden så jag har nu varit på tom mage sedan klockan fem imorse. Min narkostid är flyttad till klockan ett så det blir till att fasta vidare. Tuffa bud! Jobbigt att få vänta ytterligare två timmar (narkosen ska väl äta lunch antar jag) men jag vill ju såklart gärna få armen på plats igen så det är bara att rätta in sig i ledet.

2012-09-05

Pigluxation

Vid fyratiden i eftermiddags fick vi så äntligen besked från ortopeden. Tydligen är min arm är ur led och detta måste åtgärdas så snart som möjligt om det skall lyckas. Men idag vågade sig ortopeden inte på ett försök. Innan han gör något så skall ALB konsulteras. Ortopeden kommer att ringa oss imorgon bitti. Troligtvis kommer jag att sövas runt lunchtid imorgon och sedan skall ortopeden försöka dra armen tillrätta. Hoppas verkligen att han lyckas för annars tycks operation vara enda alternativet. Inte bra.

Efter ingreppet (förutsatt att försöket lyckas givetvis) så kommer jag behöva ha gips på armen i 1-2 veckor för att hålla allt på sin plats. Vilket äventyr!

Evig väntan

I 2 timmar har vi snart väntat på svar. Oerhört frustrerande. Varför kan ingenting gå snabbt och smidigt på sjukhus? Ännu en solig dag som går upp i sjukhusrök. Inte så mysigt men vi får försöka njuta lite av solen utanför sjukhusentren.

Röntgen

Vi har upptäckt att min högra armbåge känns annorlunda än min vänstra. Jag har inte ont men vi blir lite oroliga för att något ben kanske har hoppat ur led. Doktorn på barnmottagningen höll med om att det kändes lite märkligt så i skrivande stund ligger jag i den stora röntgenapparaten. Om något ser avvikande ut på röntgenplåtarna så ska jag få träffa ortopeden men vi hoppas förstås att allt ser bra ut så att jag slipper det.