2011-10-29

Burgare i Gåshaga

Underbara soliga lördag. Medan jag sover gott i solen njuter mamma och pappa av varsin hamburgare. Vilken lyx!

2011-10-23

Äntligen korvdags!

Melker & Alma


Här stöter Alma kula.
Jätteglad längdhopperska.
Pappa Johan mäter nogrannt och Melker kontrollerar att han gör rätt.

Friidrottstävling i Rålis


 Moster Malin har ordnat med friidrottstävling i Rålis idag. Det blir kula, 60m och längdhopp. Efteråt blir det fika & korvgrillning.

2011-10-19

Inga besked ännu

Vi fick inga direkta besked idag. Vi får vänta på det. Vi fick dock veta att undersökningen från förra veckan inte kunde påvisa något onormalt med njurarna. Skönt!

Undrar om jag fick en för stor dos lugnande medel för jag sov väldigt gott på den - väldigt länge.

Röntgen

Röngtenrum B8


 Nu har jag varit på B 76 och fått lite lugnande medel. Det verkade nog ganska väl på mig. Jag sover som en stock i väntan på min tur. Hoppas att det blir en smidig undersökning. Efter undersökningen här på röntgen skall jag tillbaka till B 76 för läkarsamtal. Hoppas hoppas att vi får några besked idag.

Assistent sökes

Är du intresserad av att jobba med mig? Eller känner du någon annan underbar person som skulle uppskatta att få en glimt av mitt liv? Hör av dig i så fall till min mamma Elin. Maila till elin@bergner.nu

MUC

Nu är vi på väg till sjukhuset jag och mamma. Vi åker genom ett ännu sålänge ganska lugnt Stockholm mot Huddinge sjukhus.

Idag ska jag göra en röntgen undersökning med kontrast av urinblåsan och urinrör. Undersökningen visar om det finns något hinder i urinröret eller om urinen stiger bakvägen från urinblåsan till urinledarna.

Förhoppningsvis får vi även träffa min nefrolog så att vi kan få några svar och förhoppningsvis goda idéer om hur jag kan få hjälp och må bättre.

2011-10-12

Monitorn till Gammakameran

Gammakamera


Blodprover


Innan vi lämnar sjukhuset så passar vi på att ta lite blodprover - nu när vi ändå har nålen på plats. Det går lite trögt att få ut mina dyrbara bloddroppar men det går. Skönt att få det gjort också. Tack för oss. Nu åker vi hem. Har i skrivande stund somnat som en stock i bilen hem. En dag på sjukhuset tär på krafterna.

Nuklearmedicin KS Huddinge


Oj, vilka fina hästar som finns här. Tänk vad roligt om jag skulle kunna leka med hästarna såsom de flesta andra barn kan göra.

Isotopundersökning

Undersökningen som skall göras idag kallas även för isotopundersökning. Med ett svagt radioaktivt läkemedel, som injiceras i en ven i armen, kan njuarnas funktion efter en eventuell njurinfektion studeras. Med hjälp av en gammakamera tas bilder över njurarna.

Lilla hund


Anestesisköterskan gav mig en liten vovve eftersom jag var så tapper. Hunden är jättesöt och kan skälla. Roligt!

Nålen är på plats


Ännu en heldag på Huddinge sjukhus. Idag är jag på Nuklearmedicin för att kontraströntga mina njurar. För att kunna spruta in det radioaktiva ämnet i blodet så måste en infart på plats. Som vanligt är det väldigt svårt men ca 2 timmar och 3 avdelningar senare så är den äntligen på plats. Som vanligt blev det också anestesisköterskan som glänste. Dom är i en klass för sig själva. Proffsiga med en stor portion pondus. Nu får vi vänta 3 timmar innan röntgen kan göras.

2011-10-07

Morgonpromenad i Ljugarn


Det ser ut att bli en alldeles strålande fin dag idag. Kanske korvgrillning vid raukarna?

2011-10-05

Assistent sökes

Är du intresserad av att jobba med mig? Eller känner du någon annan underbar person som skulle uppskatta att få en glimt av mitt liv? Hör av dig i så fall till min mamma Elin.

Maila till elin@bergner.nu

Upsala Nya Tidning idag

Uppsala Nya Tidning skriver idag om fotoprojektet Essence Vitae med fotografer som dokumenterar småbarnsfamiljer där en mamma, pappa eller ett barn drabbats av en livshotande sjukdom. Fotograferna gör det gratis och med hjärtat.

På valborgsmässoafton i år kom en av fotograferna, Karin Skog, hem till oss och fotograferade vår lilla familj. Förutom bilderna fick vi även en vacker fotobok och en fin förstoring på en av bilderna. Essence Vitae är ett fantastiskt fint projekt. Tack till alla som engagerar sig i detta.

Jag är med på några av bilderna som tidningen valt ut. Jag knep förstasidan... igen.
;)


Läs hela artikeln på:
http://www.unt.se/leva/bilder-av-omhet-gladje-och-sorg-1480959.aspx