2010-12-27

Jag och min nya kompis

Tack för en mysig kväll!

2010-12-26

Ännu en jul...

... har snabbt dragit förbi. Julen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss i år. Planen var att åka till Gotland men mitt tandkaos och blödande eruptionscystor i kombination med ovädersvarningar gjorde att vi valde att avboka resan. Tänk vilken mardröm att sitta insnöad i Ljugarn ifall situationen blir akut? Nej tack - bäst att stå över.

Den avbokade resan resulterade också i att vår nattassistans uteblev. Vi hade tur att kunna få hjälp ett par nätter men i övrigt har mamma och pappa fått dra ett tungt lass. Vetskapen om att inte få sova på natten gör tillvaron en aning isolerad. Mamma och pappa går i skift och pratar mest om hur nätterna ska delas upp. Vem ska sova när? Hur gör vi? Typiskt trist!

Hur som helst.. med facit i hand så har vi haft en jättemysig julhelg. Mormor och morfar kom hit istället och vi har haft några jättefina dagar tillsammans. Med god mat, längdskidor, många kramar och fina julklappar. Jag är så glad och tacksam för allt det fina som helgen har bjudit. Julen i år har inte varit den bästa för oss men det spelar egentligen ingen roll för vi har varit här tillsammans. Och jag fick vara med i år igen! Trötta men välmående.

God fortsättning till er från mig!


Jag i min nya fina prinsessklänning som morfar köpt.

Årets julkort

God Jul & Gott Nytt År
(till alla er som jag inte har adress till)

2010-12-24

God Jul

Jag i kattmössan- dagens första julklapp.

2010-12-23

Eastmaninstitutet

Så har jag redan varit hos tandläkaren en gång till. Efter mammas samtal till folktandvården i Torsvik så vara dom blixtsnabba med att ornda med remiss och förflyttning till Eastmaninstitutet. Även Eastman var blixtsnabba. Jag fick direkt en akuttid så att de kunde titta till mina tänder innan julhelgen.

Min nya tandläkare var väldigt duktig och inte det minsta orolig för mina nya tänder. Hon hittade dessutom ännu flera tänder som är på väg att titta fram. Undrar om det kan vara mitt nya Kalcium-tillskott som är rena rama dynamiten? Det verkar vara en hel tomtearmé som gömmer sig i munnen.
;)

Det har blött en hel del idag också men nu äter jag tranexamsyra (ett blödningshämmande medel) för att försöka stilla blödningarna. För att hjälpa tanden på traven så får jag tugga på en fiffig "skumgummipinne", en s.k. muntork, fuktad i vatten. Det är skönt!

2010-12-19

Eruptionscystor

Tandläkarbesöket gick bra. Röntgen visade att jag - stora tjejen - har två (!!!) hörntänder på G. Ibland kan det bli trubbel när tänderna ska tränga fram och s.k. eruptionscystor uppstår. Eruptionscystorna sitter i den mjuka vävnaden, de är blåröda och kan blöda mycket. Vi hoppas att det ska ordna sig på egen hand men om jag har otur kanske vi måste skära i tandköttet för att hjälpa tänderna att hitta ut. Vi hoppas dock att jag ska slippa det.

Vi är ju alltid rädda för komplikationer (såsom blodförgiftning ellere andra infektioner) som kan få ytterst allvarliga konsekvenser för mig. Om jag får feber så måste kanske antibiotika sättas in.


Tandläkaren tyckte också att jag borde ha en specialisttandläkare på Eastmaninstitutet så det får vi försöka ordna med i veckan. Skönt att vi åkte in och fick klarhet i min ömmande käke.

Tandakuten

Jag har fått en stor inflammerad svullnad i min överkäke som bara blöder och blöder. Jätteläskigt! Sitter just nu i bilen med mamma och pappa på väg till tandakuten på Kungsholmen. Det är svårt att fånga på bild eftersom man inte riktigt kommer åt med kameran. Det är mycket värre i verkligheten - stackars mig!

2010-12-11

Mitt nya coola ståskal

Visst är det fint! Det är himla skönt med ett nytt större ståskal. Jag har provat 2 ggr och det har gått jättebra. Det känns allt lite märkligt att stå upp men det är spännande.

2010-12-10

Lidingös tröttaste men sötaste tomte

Idag hade vi tjuvstart på Lucia på Galaxen. I år ville jag gärna vara Tomte-Nissa och det gick ju bra såklart. Som tur var hade farmor och farfar bokat in sedan länge att vara med för varken mamma eller pappa kunde komma. Pappa är bortrest och mamma har halsfluss. Dom är båda så himla ledsna för att dom missade min tomte-debut.



2010-12-04

Kalaspingla

Grattis Alma

Alma fick en pusselboll av oss i present. Alma älskar pussel. Hon tyckte jättemycket om den och pusslade ihop den snabbt som tusan.

Grattis Mikaela

Ikväll har vi varit och firat Mikaela och Alma. Mikaela fyller idag och Alma imorgon. Jättegrattis till er båda två. Hurra, hurra, hurra, hurra!

2010-12-02

Fina tavlan

Idag hämtade vi vår Canvas på fotobutiken. Den blev jättefin och den passar perfekt i lilla nischen. Nu kan vi titta på tavlan varje dag - flera gånger varje dag! Tack snälla Magdalena som har tagit bilderna. Dina underbara bilder är verkligen ett minne för livet!

Utprovning av ståskal

Snart är det klart. Idag har jag varit på Olmed för att prova mitt nya ståskal. Det ska bli skönt med ett nytt, mitt gamla har verkligen blivit litet. Nu ska bara remmar och nackstöd på plats sen är det klart att börja användas. Kul!

2010-12-01

På väg till båten

Om en timma avgår båten från Visby till Nynäshamn. Vi har precis passerat Roma. Ute är det minus 12 grader och landskapet utanför bilen är täckt av dimma. Det ser trolskt ut - som i en saga.

Iskallt Ljugarn

Promenaden blev inte så lång idag. Det är vackert väder men vansinnigt kallt.