2009-03-31

Vi vann...

... överklagan i Länsrätten gällande bostadsanpassningsbidraget. Länsrättens beslut är en gyllene medelväg av vårt och Lidingö Stads förslag. Jätteroligt och ett mycket bra beslut från Länsrättens sida tycker vi... men glädjen blev kortvarig - Lidingö stad har nu överklagat och fått prövningstillstånd hos Kammarrätten.
:-(

2009-03-30

Tack

Tack till er alla som gjorde denna härliga vecka möjlig för oss. Tack till Dessi för att du nominerade mamma. Tack Jämtkraft för att ni valde ut mamma till vinnare. Tack Holiday Club för att ni ställde upp med extra stort boende. Tack Anna, min snälla assistent, för att du ville följa med och jobba i Åre. Tack mormor och morfar för att ni följde med på resan och lekte med mig på dagarna. Tack farmor och farfar för att Elmer (mormor och morfars hund) fick bo hos er. Tack älskade mom-momma för 3 underbara dagar hos dig.

Birger och jag

Mom-momma ställde till med stor fest för mig. Med på festen var mormors bröder, deras familjer å så Eva som är mom-mommas syster. Jätteroligt att träffa alla igen å så fick jag flera fina presenter och många kramar. Den gröna figuren är Birger. Han är son till storsjöodjuret. Läs mer om Birger på http://www.birgernet.se/index.asp











Mom-momma Anna

Efter Årevistelsen så bar det av till mammas mormor Anna i Skucku. Det var verkligen roligt att träffa Anna igen. Vi har så roligt tillsammans och det är roligt att lyssna på hennes berättelser om mamma när hon var liten. Till Skucku kom också morbro Johan, Mikaela och mina kusiner Melker och Alma. Jätteskoj. Melker och Alma ÄÄÄÄLSKAR lördagsgodis - framförallt Alma.










2009-03-25

Härligt skidväder!


2009-03-23

Skidåkning

Idag var jag hemma själv med mormor och morfar. Det är inte ofta som mamma och pappa kan bege sig ut på tu man hand - men idag gick det bra. De gav sig ut i backen för att testa skidåkningen. Det var tydligen jättehärligt! Det snöade först men till eftermiddagen tittade solen fram en liten stund. Really najs! Imorgon har Åre-TV lovat stor sol på väderkartan - hoppas att det stämmer.

Efter skidåkningen tog sig mamma och jag en tupplur i soffan. Väldigt mysigt!


2009-03-22

Lyxiga Strandhuset - Holiday Club


Åre

Jag älskar Åre! Jag älskar lyx! Jag älskar Holiday Club! Jag älskar Jämtkraft! Jag älskar Dessi! Tack snälla Dessi för att du nominerade min mamma så att vi fick komma hit. Tack!

2009-03-20

Utbyggnad på G


2009-03-17

Pratkvarn

Idag har varit en underbar dag. Idag har jag pratat mer än jag gjort senaste halvåret sammanlagt. Å så var jag vaken nästan till klockan 19.00. Vilket rekord! Undrar om det vara ett resultat av mitt nya CI eller om det är det bara en tillfällighet? Det är bara att vänta och se. Hur som helst är det väldigt roligt för oss alla...
:-)

2009-03-15

2009-03-13

Det börjar arta sig...

Gamla garaget har blivit hjälpmedelsförråd och tvättstuga. Toppen! Mitt rum är också helt klart - så snart köket är på plats och vi hunnit byggstäda så kan vi börja möblera.
:-)
Nya köket kommer att bli hur bra som helst. Luftigt och rymligt vilket innebär att det blir lätt för mig och mina hjälpmedel att få plats och ta oss fram. Detta kommer onekligen att underlätta vardagen en hel del. Vi har snart fått allt på plats - efter ett antal turer till IKEA, Bauhaus, K-rauta, Byggmax och Beijer Bygg. Trots att vi har försökt återanvända det mesta så blir det en hel del som måste kompletteras. Det är roligt att resultatet blir strålande. Elektriker och rörmokare har ännu lite kvar att fixa med innan vi kan flytta hem igen. Vi hoppas att vi ska bli klara invändigt under nästa vecka.



2009-03-09

CI aktivering

Idag har jag varit på CI-enheten på Huddinge sjukhus. Det var äntligen dags för att aktivera mitt nya cochleaimplantat. Vi har inte vågat hoppas för mycket, men det gick verkligen jättebra. Vilken grej! Jag hörde direkt och det var oerhört tydligt. Mina ögon blev stora som medicinbollar och jag blev alldeles lugn. Så förvånad jag blev - helt plötsligt hörde jag mamma och pappa prata med mig. Oj, vad jag lyssnade ordentligt. Sen hörde jag mamma sjunga en ramsa samtidigt som hon nöp mig i fingrarna. Är det så det ska vara? Så mycket roligare det blev då!

Det här tyckte jag verkligen om - att höra. Jag log flera gånger och jag började jollra lite smått. Nu ska vi långsamt, långsamt öka ljudet dag för dag. På onsdag ska vi tillbaka till sjukhuset.





























2009-03-07

Flitigt arbete ger ALLTID resultat


2009-03-05

Vaccin

Så äntligen - äntligen - har jag fått alla vaccinationer. Skönt! Igår åkte jag till tant Helena på BVC och fick vaccin mot mässlingen, påssjuka och röda hund. Hoppas att jag slipper biverkningar den här gången.

Här jobbas det flitigt...


På begäran - nya planlösningen


2009-03-01

Nu flyttar vi

Imorgon börjar ombyggnaden av huset så ikväll flyttar vi hem till farmor och farfar. Vad roligt det ska bli och vad roligt att jag snart kommer att ha ett alldeles eget rum. Overkligt!
:-)
Det ska bli så spännande. Jag måste börja fundera på hur jag ska inreda...